Tærtelet med asparges og selleri (vegansk)

Tærtelet med asparges og selleri (vegansk)

Antal pers: 3-4
INGREDIENSER:

Tærtebund

  • 2 dl fuldkornsspeltmel
  • 2 dl havregryn
  • 1 lille tsk. salt
  • 1 dl olivenolie
  • ½ dl vand eller sojadrik

Selleri i asparges

  • 4-5 spsk. olivenolie
  • Ca. 500 g knoldselleri
  • 3-4 gulerødder i tern (ca. 300 g)
  • 3 dl ærter
  • 1 dåse aspargessnitter (inkl. ca. 2 dl
  • væde)
  • 2 spsk. speltmel
  • 2 dl vand
  • 1 dl mandelfløde eller mandeldrik
  • Havsalt
  • Peber
  • Tilbehør
  • Salat
  • Ærter
  • Persille

TILBEREDNING:

  • Tænd ovnen på 175 grader. Bland ingredienserne til dejen sammen og ælt let.
  • Fordel/massér dejen ud i en tærteform. Bag den midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Skær selleri i små tern og steg dem ved middel varme, i olivenolie, til de er gyldne og
  • møre, ca. 20-25 min. Drys med lidt havsalt og sæt dem til side.
  • Skær gulerødder i små tern og steg dem i olivenolie ca. 4-5 minutter. Tilsæt aspargesvæde
  • (i alt 2 dl) og lad det simre i yderligere 5 minutter.
  • Bland mandelfløde godt med 2 spsk. speltmel (ryst i meljævner), kom det på panden,
  • kog op og lad småkoge i 8-9 minutter.
  • Vend selleritern, asparges og ærter i mandelfløden, smag til med havsalt og peber, varm
  • igennem og sluk.

(Opskriften er ikke glutenfri)
Glutenfri version: Skift speltmel ud med boghvedemel, brug glutenfrie havregryn og
anvend maizena eller rismel i stedet for speltmel til at jævne saucen.