Gulerodstærte med rødløg og timian

Gulerodstærte med rødløg og timian

Antal: 4 personer

INGREDIENSER:

Tærtebund:

  • 1 dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • 2 dl havregryn
  • Ca. 2 dl fint speltmel
  • 1 lille tsk. havsalt

Fyld:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 gr. rødløg
  • 400 gr. gulerødder
  • 2 spsk. finthakket timian
  • 1 liter vand
  • Havsalt

Æggemasse:

  • 3-4 æg
  • 1 dl mandel eller havredrik
  • ½ tsk. karry
  • ½ tsk. havsalt

Topping:
30 gr. (3-4 spsk.) pecorino-ost eller 3 spsk. gærflager

TILBEREDNING:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Bland ingredienserne til dejen sammen og ælt let. Fordel/massér dejen ud i en tærteform. Prik tærtebunden med en gaffel og bag den i ca. 10 minutter og tag den ud.
  2. Hak løgene groft og steg dem i olivenolien i 5-7 minutter, tilsæt de to spsk. finthakket timian og ¼ tsk og vend det godt og sluk.
  3. Skær gulerødderne i små tern (1-2 cm.) og kog dem i 1 liter vand tilsat ½ tsk. havsalt i 3 minutter.
  4. Si gulerødderne og vend dem i løgene.
  5. Pisk æggemassen sammen. Riv pecorino-osten.
  6. Fordel først gulerod/løg blandingen på tærten, derefter æggemassen. Top med pecorino-osten.
  7. Bag tærten v/ 200 grader i ca. 25-30 minutter.

Servér med salat af f.eks. hjertesalat, spinat, rødløg, grapefrugt og finthakket timian.
Bønnepuré er også godt til denne ret.