Sardindeller

Sardindeller

Ingredienser ca. 40 stk.

  • 1-2 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 dl mandler
  • 2 dl rismel
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk. karry
  • 1 lille tsk. salt
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 dl vand
  • 2 løg
  • 1 stort bundt persille
  • 2 dåser sardiner i olie
  • 3 æg
  • Olivenolie og/eller kokosolie til stegning


Tilberedning

  1. Blend mandlerne i foodprocessor, tilsæt hvidløg, krydderier (ikke persille)og mandelmælk og blend lidt yderligere.
  2. Riv squash og gulerødder fint og hak løgene. Vend grøntsagerne med mandelmassen, vand, rismel og grofthakket persille.
  3. Åbn sardinerne, sortér eventuelle ben fra og findel sardinerne med en gaffel. Vend dem i farsen. Pisk 3 æg let og rør dem i farsen.
  4. Varm lidt olie på en stegepande og form med en ske sardindellerne. Steg dem ca. 3-4 min. på hver side.
  5. Sardindellerne passer godt til en hummus og salat. De kan også bruges i en burger eller kolde i madpakken.

Sardindellerne kan fryses ned.

Varianter

  • Brug tun i stedet for sardiner.
  • Erstat persille med dild.