Squash/gulerodssuppe

Squash/gulerodssuppe

Ingredienser 4 personer

  • 3 spsk. olivenolie
  • 3-4 løg
  • 2 squash
  • 3 gulerødder
  • 3 grøntsagsbouillonterninger
  • 1½ liter vand
  • 3 hvidløg
  • Evt. 1 håndfuld krydderurter f.eks. løvstikke, persille eller dild.
  • 1 spsk. fuldkornsrismel
  • 2 dl mandelmælk
  • Salt, peber

Tilberedning

  1. Skær løgene i store tern og steg dem i olivenolien i 5-7 min. Skær squash i store tern og gulerødder i små tern og kom dem i gryden. Svits grøntsagerne i 3-4 min.
  2. Kom 1½ liter vand og bouillonterninger i og lad suppen simre i 10-15 min. Rør rismel ud i mandelmælken og kom blandingen i gryden, kog op, lad småkoge 1 minut og sluk.  Pres hvidløgene og tilføj dem i suppen. Smag til med salt og peber. 

Server suppen med flutes eller tunbruchetta. Hummus eller bønnepuré smager godt til eller i.

 Varianter

  • Kom 1 pakke grønne ærter i.
  • Kog brun rispasta/spaghetti og vend den i.
  • Kom laks eller torsk i suppen.