Tun/sardin pure

Tun/sardin pure

Ingredienser

  • 1 dåse tun i vand
  • 1 dåse sardiner i olie (kan erstattes af 1 dåse tun)
  • 1 spsk. olivenolie eller ghee
  • Saften af ½ citron
  • Evt. ½ tsk. sennepspulver
  • 1 knsp. havsalt
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl mandler
  • ½ dl valnødder
  • 1 knsp. karry
  • En stor håndfuld persille
  • 1 par valnødder til pynt

 Tilberedning

Si vandet fra tunen og olien fra sardinerne. Blend alle ingredienserne. Hak persille, gem 1 spsk., vend resten i puréen. Hak valnødderne til pynt og fordel dem og persillen over puréen. Sæt den koldt til den skal serveres.

 Tun/sardin puréen smager godt som dip, på en gulerodsbolle eller på salatbund.