Bønnefrikadeller

Bønnefrikadeller

Ingredienser 4 personer

  • 5 dl kogte hvide bønner (2 dåser drænede bønner)
  • 1 grøntsags-bouillonterning 
  • 2 dl kogende vand
  • 2-3 løg
  • Havsalt
  • 1 håndfuld  mandler
  • 1 knsp. karry og/eller 1 knsp. paprika
  • 2 dl fuldkornsrismel
  • 2 dl hirseflager
  • 3 æg
  • Olivenolie og/eller ghee til stegning


Tilberedning

  1. Opløs bouillonterning i det varme vand og blend med løgene. Blend kort eller mos (med gaffel) de hvide bønner, bland dem med løg/bouillon blandingen.
  2. Hak mandlerne fint, vend dem, rismel, hirseflager, krydderier og havsalt godt sammen med bønnerne.
  3. Kom æg i, rør rundt og lad farsen hvile en ½ time.
  4. Varm lidt olie/ghee på en stegepande og form med en ske frikadellerne. Steg dem ca. 3-4 min. på hver side.
  5.  Servér bønnefrikadellerne som almindelig frikadeller eller spis dem i en burger. De er også gode til madpakken. De kan fryses.