Quinotto med portobellosvampe

Quinotto med portobellosvampe

Ingredienser 4 personer

  • 3 spsk. olivenolie eller ghee
  • 3-4 løg (300 gram)
  • 4-6 fed presset hvidløg
  • 4 dl quinoa (eller brune ris)
  • 8 dl grøntsagsbouillon 
  • 3 gulerødder (ca. 200 gram)
  • 1 squash eller broccoli ( 300 gram)
  • 2 dl mandelfløde eller mandelmælk
  • 3-400 gram portobello svampe
  • 1 spsk ghee eller olivenolie
  • 1 knsp. havsalt

Tilberedning

  1. Hak løg groft, pres hvidløg og svits dem gyldne i ca. 5 minutter i olien i en gryde. Skyl quinoen godt i koldt vand.
  2. Skær gulerødder og squash i små stykker (1 cm). Quinoa, gulerødder, squash og bouillon tilsættes løgene. Lad det simre i ca. 20 minutter
  3. Skær portobellosvampene i små mundrette stykker og svits dem i ghee til de er ”faldet sammen” og drys havsalt over dem. 
  4. Tilsæt quinottoen mandelmælk, når quinoaen er kogt ind, kog videre til den er ”cremet”. Sluk, vend nu svampene i (gem en smule til pynt) og lad den hvile i 5 minutter. 
  5. Servér quinottoen som selvstændig ret på en let salat eller som tilbehør til kød eller fisk.