Pastinaksuppe med laks

Pastinaksuppe med laks

Ingredienser 4 personer

  • 2 spsk. olivenolie eller ghee
  • 2-3 løg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • Evt. 1 tsk. gurkemeje
  • 3-4 pastinakker (500 g)
  • 2-3 gulerødder (ca. 100 g)
  • 1 liter vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl mandelmælk (brug evt. vand i stedet)
  • Saften af 1 citron
  • Havsalt
  • 1 spsk. olivenolie eller ghee
  • 2 laksefileter
  • Gerne bønnepuré

Tilberedning

  1. Hak løgene og kom dem og krydderier i en gryde, steg til løgene er gyldne, ca. 7-8 min.. Skær pastinakker og gulerødder i små tern og kom dem, vand og bouillon i gryden. Lad retten simre i ca. 12-15 min. til grøntsagerne er møre. 
  2. Tilsæt mandelmælk og citronsaft og blend suppen godt. Smag til med havsalt.
  3. Steg laksen mør på en lille pande i ghee eller olivenolie, drys med lidt havsalt.
  4.  
  5. Servér suppen med mundrette bidder laks i. Kom meget gerne 1 spsk. bønnepuré i. Servér evt. flutes til.
  6. Suppen er velegnet til at fryse ned.