Gullisch-suppe

Gullisch-suppe

Ingredienser 4-6 personer

  • ½ dl olivenolie (måske lidt mere)
  • 500 g løg/rødløg
  • 500 g kalkunkød
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. sød paprika
  • 500 g gulerødder
  • 1 squash (200 g)
  • 3-400 g sellerirod
  • 1 dåse hvide bønner/cannellinibønner
    (eller 250 g kogte bønner) (kan udelades)
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl. rødbedejuice (kan udelades)
  • Havsalt

 Topping

  • Hakket persille

Tilberedning

  1. Hak løgene og steg dem gyldne i olivenolie (ca. 10 min.). Skær kalkunkød, gulerødder, squash og selleri i mundrette bidder. Hak hvidløgene groft. Skyl bønnerne godt.
  2. Kom kødet ved løgene sammen med paprika og hvidløg og rør godt, kom evt. lidt mere olivenolie i. lad det stege i et par minutter under omrøring.
  3. Tilsæt gulerødder, squash, selleri og bønner i. Rør godt rundt og tilsæt 1 ½ liter bouillon og 2 dl rødbedesaft.
  4. Kog suppen op og lad den småsimre i 1 time. Smag til med havsalt.

Servér gerne suppen med hakket persille og spelt/havreflutes og evt. en bønnedip til/i suppen.