Gulerod-løgsuppe med timian og pecorinobrød

Gulerod-løgsuppe med timian og pecorinobrød

Ingredienser 3-4 pers.

  • ½ dl olivenolie
  • 500 g løg
  • 2 tsk. havsalt
  • 4 spsk. gærflager
  • 500 g gulerødder
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 liter vand
  • 2 dl mandeldrik (kan undlades)

Pecorinobrød

  • 2 spelt/havreflutes
  • ¾ dl olivenolie
  • 30 gr. fintrevet pecorino ost (eller 3 spsk. gærflager)
  • 1-2 spsk. hakket timian

Tilberedning
Suppe:

  1. Halvér løgene, skær dem i tynde strimler. Steg løgene i olivenolie ved middel varme i en stor gryde ca. 15 minutter eller til de er gyldne, rør i dem undervejs.
  2. Skær gulerødderne i tynde strimler (jeg bruger min foodprocessor) og kom dem ved løgene sammen med havsalt, gærflager og timian. Videresteg i et par minutter.
  3. Tilsæt 1 liter vand, kog suppen op og lad den småsimre i 20 minutter til.
  4. Kom mandeldrik i og smag til med havsalt.

Pecorinobrød:

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Skær flutene i passende stykker. Bland olivenolie, pecorino ost og timian sammen og fordel blandingen i et meget tyndt lag på flutene. Bag i ovnen i 10-12 minutter.

 Top gerne suppen med lidt frisk timian og servér den med pecorinobrødene og evt. en bønnedip til/i suppen.