Broccoli/laksetærte

Broccoli/laksetærte

Ingredienser 3-4 personer

Tærtebund:

  • 1 dl hirseflager
  • Ca. 2 dl fuldkornsrismel (eller 1 dl quinoamel og 1 dl fuldkornsrismel)
  • 1 lille tsk. havsalt
  • ¾ dl mandelmælk
  • 1 dl olivenolie

Fyld:

  • 1 broccoli
  • 200 gr grønne bønner
  • Ca. 225 gr. rå laks
  • Saften af ½ citron
  • Havsalt

Æggemasse:

  • 3 æg
  • 1 dl mandelmælk eller vand
  • 1 knsp. salt
  • 1 knsp. karry

 Tilberedning

  • Tænd ovnen på 210 grader. Bland ingredienserne til dejen sammen og ælt let. Fordel/massér dejen ud i en tærteform. Bag tærtebunden i ca. 10 minutter og tag den ud.
  • Skær broccolien i buketter, stokken i små tern. Skær de grønne bønner i mundrette bidder. Kog i letsaltet vand i 3-4 min. Skær laksen i mundrette stykker, vend den i lidt citron og havsalt.
  • Pisk æggemassen sammen. Fordel først broccoli, bønner og laks på tærten, derefter æggemassen. Krydr med en smule havsalt.
  • Bag tærten v/ 210 grader i ca. 20-23 minutter.

Servér med salat af f.eks. hjertesalat, rucola, løg, grapefrugt, hakkede mandler og squash med lidt citron og havsalt over. Bønnepuré er også godt til denne ret.