Salade a la Nicoise

Salade a la Nicoise

Ingredienser 4 personer

  • 300 gr. grønne bønner friske eller frosne
  • 300 gr. sprød salat (Iceberg, hjertesalat el.lign.)
  • 200 gr. squash (ca. ½ squash)
  • 200 gr. rødløg (2-3 små rødløg)
  • 2 dåser tun i vand
  • 6 æg
  • 2 håndfulde persille

Dressing

  • 2 spsk. citronsaft
  • ¾ dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. agavesirup eller honning
  • ½ tsk. sennepspulver (kan udelades)
  • ¼ tsk. havsalt

Tilberedning

  1. Nip de friske bønner eller tø de frosne bønner op. Kog dem i 3-4 minutter og afkøl.
  2. Kog æggene i 6-7 minutter. Skyl salat og skær den groft.
  3. Skær squash i tern og del rødløgene i halve og skær dem fint.
  4. Bland alle ingredienserne til dressing godt sammen.
  5. Hæld vand fra tunen. Klip persillen fint.
  6. Vend salat, bønner, squash og løg i dressingen og fordel den på tallerknerne.
  7. Fordel så tun og æg og top med persille. Kom lidt friskkværnet havsalt over.

Servér gerne med spelt/havre flutes til og ghee, men det er ikke nødvendigt.