Tærtelet med kalkun i asparges

Tærtelet med kalkun i asparges

Ingredienser 4-6 personer

Tærtebund:

  • 3 dl fuldkornsrismel
  • 1 lille tsk. salt
  • 1 spsk. ghee (kan erstattes af olivenolie)
  • 1 dl vand eller mandelmælk
  • ½ dl olivenolie
  • 1 æg

Kalkun i asparges:

  • 1 spsk. ghee
  • 2 spsk. olivenolie
  • Ca. 400 gr. kalkunbryst i tern
  • Ca. 3 gulerødder i tern (200 gram)
  • 3 dl ærter
  • 1 dåse aspargessnitter (inkl. ca. 2 dl væde)
  • ½ dl vand
  • 1½ dl mandelmælk
  • 2 spsk. rismel
  • Havsalt

 Topping

  • Salat
  • Ærter
  • Dild

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Bland ingredienserne til dejen sammen og ælt let. Fordel/massér dejen ud i en tærteform. Bag den midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  2. Skær kalkunkødet i mundrette bidder og svits i 3-4 min i ghee og olie. Skær gulerødder i tern og kom dem på panden, lad simre i 5 minutter. Tilsæt aspargesvæde og vand (i alt 2½ dl) og lad det simre i 5 minutter til.
  3. Bland mandelmælken op med 2 spsk. rismel, kom det på panden, kog op og lad koge 2 minutter. Kom nu asparges og ærter i, smag til med salt, varm igennem og sluk.
  4. Opdel tærten i 6 eller 8 passende stykker. Kom et eller 2 stykker på hver tallerken, kom kalkun i asparges på og top med salat, ærter og dild.